• Itt van az ősz, itt van újra
  2017. OKTÓBER 02. /

  Itt van az ősz, itt van újra

  Öt tipp, hogy minden jól menjen a borotválkozás terén ősszel is.

  Nézzünk szembe vele, a férfiaknak általában ambivalens kapcsolata fűződik a borotválkozáshoz. Igaz, semmi sem férfiasabb, mint egy jó borostás arc, azonban a társadalmi és munkahelyi elvárások, valamint a személyes higénés preferenciák bizony azt diktálják, hogy a férfiak túlnyomó többsége a hét folyamán valamikor megrázza az arcát és pengéhez nyúljon, különösen ősszel.


  Ősszel mindenki megfésülködik, egy réteggel több ruhát vesz fel és megvásárolja a színházjegyét az újonnan induló darabokra vagy szimplán elfogadja az aktuális meghívást vendégségbe. A sok társadalmi esemény megkívánja az ápolt megjelenést, nem beszélve arról, ha a munkahelyi etiket a bársonyos bőrt diktálja.


  Nos, akkor vegyük végig pár pontban miként is tehetjük ezt az időtöltést – a borotválkozást – kellemesebbé és hatékonyabbá.


  A száraz borotválkozás lúzereknek való!

  Elénzést azoktól akiket ez a kijelentés sért, de ha csak abból az egyszerű tényből indulunk ki hogy az arcon lévő szőrzet a tömegének 25%-át tudja vízzel feltölteni, akkor ahelyett, hogy megpróbálnál a száraz, törékeny szőrrel babrálni, inkább lágyítsd fel egy gyors zuhany alatt. Masszírozd át az arcod langyos folyó vízzel.

  Ha zuhany nem áll rendelkezésre, fogj egy törölközőt, áztasd be meleg vízbe, döntsd hátra az arcod és hagyd a törölközőt az  arcodon pár percig. Ha ehhez sincs türelmed, akkor használj borotválkozás előtti olajat és “tadaaam”, az arcszőrzet máris puha és kezelhető.


  Használj jobb borotválkozási “kenőanyagot” (tipp: a jó cucc nem habzik!)

  Valmikor az évek során, megjelentek a borotvahabok, amikben a barátunkat tiszteltük, tévesen. Ha borotvahabbal közelítesz az rossz hír úgy az arcodnak, mint a pénztárcádnak is. A legjobb és legolcsóbb megoldás a szappan. A gélek szintén nem ördögtől valók, mint ahogyan a krém sem, de a legjobb az arcodnak egy jó borzszőr pamacs és szappan kombinációja.


  Vigyázz a pengére

  Nem számít, hogy milyen pengét használsz, de a borotvát vagy a pengét rendszeresen cserélni vagy élezni kell. A legkeserűbb pillanatokat egy életlen penge tudja okozni, ezért erre mindig legyen gondod.


  Tanulmányozd a szőr irányát

  Mellőzd a borotválkozást egy hétig és figyeld meg merre nőnek a szőrszálak. A nyaknál, pajesznél és bajusznál általában a szőrszálak több irányba nőnek. Jól jöhet megismerni  a valós irányt.  Ezt követően két mozdulattal először a szőrszálak természetes növekedési irányának megfelelően húzd le, majd oldalvást a szőrszálak nővekedési irányával ellentétesen. Így lesz igazán makulátlan és irritációmentes az eredmény.


  Legyen borotválkozás utáni rutinod

  A legjobb, ami arcoddal borotválkozás után történhet, hogy hideg vizzel öblíted le, majd kiválasztasz egy szert ami lezárja a pórusokat, hogy megóvd őket a gyulladástól. Paskoló, nem dörgölő mozdulatokkal! Ősszel mindig gondolj a hidratálásra, főleg ha alkohol bázisú aftershave került a kezeid közé.


  Erre az életre egy arc adatott, vigyázz rá és hozd ki belőle a maximumot. Ápolt vagy, irány a társadalmi élet!


  A fenti írás a következő linken található cikk alapján íródott: https://www.autumndamask.com/the-very-best-shaving-tips-for-men/