• Bújj bajuszba és ments manust!
  2017. NOVEMBER 08. /

  Bújj bajuszba és ments manust!

  Elstartolt a november - a szezonális bajusznövesztők kedvenc hónapja. Ilyenkor világszerte férfiak  ezrei növesztenek bajuszt, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarák és egyéb férfiakat érintő rákbetegségek szűrésének fontosságára.

  Erre azért van szükség, mert Magyarországon a prosztatarák a harmadik helyet foglalja el a férfiak rosszindulatú daganat miatti elhalálozásában. Évente átlagosan 4500-5000 férfit diagnosztizálnak prosztatarákkal, sokszor későn, akik közül körülbelül 1500-an életüket vesztik a betegségben.  Általában az 50-70 év közötti férfiak a leginkább veszélyeztetettek, de a rossz életvitel miatt sajnos egyre gyakoribb a megbetegedés a fiatalok körében is. Kérünk támogasd a Ments Manust mozgalmat, járj el szűrésekre és vidd hírét a kezdeményezésnek bajuszoddal. És ha már novembert írunk akkor vizsgáljuk meg, hogyan érdemes bajuszt növeszteni.


  Hogy megkönnyítsük számodra a bajusznövesztést, összeállítottunk néhány hasznos tippet ebben a témakörben.


  1. Készülj fel. Válaszd ki azt a bajuszt, amelyre vágysz. Itt egy link, ahol böngészhetsz és inspirálódhatsz a különböző stílusok között:

  2. Légy bátor. Az első néhány nap vagy akár hét kényelmetlen és kissé kínos lehet. De legyél tudatában, hogy egy gyönyörű bajuszt növesztesz egy jó cél érdekében. Kitartás!

  3. Hagyd figyelmen kívül a viszketést. Emlékeztesd magadat arra, hogy ennél rosszabbakat is kiálltak már a férfi nem tagjai, Te is kibírsz egy kis arc csikit. Ha úgy érzed, hogy már nagyon viszket az arcod, meleg vízben áztass be egy törülközőt és tedd arcodra pár percig. Segíteni fog a bajusz alatti bőr felpuhításában, így csökkentve a viszketést.

  4. Tartsd tisztán. A bajusz képes sok kórokozót magába gyűjteni. Rendszeresen mosd át samponnal és ápold kondicionálóval, így a szálak hallgatnak majd a parancsszóra, amikor fel kell venniük a megfelelő alakzatot.

  5. Formázd a bajuszod. Kezdetnek nedvesítsd be a bajuszt, mert a nedves szőr könnyebben vágható. Sűrű fogazatú fésűvel óvatosan fésüld át a szőrzetet, hogy azok egy irányban álljanak.  Éles ollóval  kezd el formázni a bajuszt annak külső szélein és a száj felett. A fésű segítségével könnyebb lesz elcsípni a kósza szálakat, ezért legyen továbbra is kéznél. Legyél határozott, de hátrébb hajolva mindig ellenőrizd az eredményt. Figyelj a vízszintre és egyenességre. Amint a felesleget levágtad, úgy habosítsd fel pamacsodat és a borotvával haladj körbe arcodon, különös tekintettel a bajusz külső széle mentén lévő részekre. Szükség esetén használj szakállviaszt, hogy a szőrszálak a kívánt helyen maradjanak.  


  Vigyázz a bajuszodra, hogy aztán a bajuszod vigyázhasson rád.


  A legközelebbi Ments Manust programokról és adományozási lehetőségekről a következő linken tájékozódhatsz:  www.mentsmanust.hu

   
  Forrás: https://ex.movember.com/get-involved/moustachery