• A világ legrégebbi borbélyszalonja
  2016. JANUÁR 12. /

  A világ legrégebbi borbélyszalonja

  A Truefitt & Hill londoni üzletét a világ legrégebbi fodrászataként és borbélyszalonjaként tartják számon, és 2000 áprilisa óta már a Guinness Rekordok Könyve hivatalosan is így jegyzi az idén 211 éves vállakozást.

  Borotválás anno

  Megalakulását követően hamar közkedvelt helyévé vált a királyi család férfi tagjainak, a brit parlament képviselőinek és egyéb nemesi családoknak. Bár az ügyféllista szigorúan titkos, azt tudni lehet, hogy a szalon visszajáró ismert vendégei között volt Frank Sinatra, Winston Churchill, Charles Dickens és John Wayne is.

  A Truefitt & Hill termékkínálata, nem más mint 200 év kutatásának és vevőköri visszajelzéseknek az eredménye. Több készítény, a vállalkozás alapítása óta változatlan metódussal készül, ami az egyik fő oka annak, hogy közkedvelt azon családok körében akik több nemzedék óta ismerik a vállalkozás hagyományait. A tradicionális illatok között megtaláljuk az olyan készítményeket mint a Rose (rózsa), Sandalwood (szantálfa), Trafalgar vagy 1805 illatokat. De ezzel szemben a vállalkozás mindig készen áll olyan újdonságokkal előállni mint a fiatalos No. 10 kollekció vagy az illatmentes Ultimate Comfort kollekció.

  A Trufitt & Hill borbélyszalonja egy 1826-os metszeten.

  A vállalkozás első éveiben felkapott parókakészítés, manapság nem olyan népszerű. Viszont a hires Traditional Hot Towel Wet Shave (tradicionális meleg törülközős vizes borotválás) immáron 50 éve nagy sikerrel bír. A kifinomult eljárások és termékek segítenek felkészülni egy esetleges eljegyzéshez, üzleti találkozóhoz vagy egyszerűen csak élevezve a meleg habot, borotválkozást, fodrászatot és cipőpucolást; lazítani és pihenni. Többen ajándékoznak egy ilyen kezelést vagy ajándékszettet születésnapra, vagy jelenkeznek be kissebb csoportban, hogy barátokkal együtt élvezzék a kényeztetést egy esti program előtt.

  A Truefitt & Hill londoni üzletének bejárata napjainkban.

  A borotválkozás itt nem szükségszerűség, hanem filozófia. Fő cél, a kellemes időtöltés, felfrissülés és hogy az adott férfi a legjobb formáját hozva lépjen ki a szalon ajtaján. A több, mint 200 éves hagyomány, olyan tudással és tapasztalattal ruházta fel a vállalkozás szakártőit, mely eredményeképpen a mai urak számára is rendkívül kifinomult és praktikus megoldásokat tud kínálni.

  A St James Gentlemen most A Truefitt & Hill termékein keresztül, ebbe a nem mindennapi világba invitálja Önöket.

  Kellemes borotválkozást kíván a St James Gentlemen!