Blog

Az öt leggyakoribb borotválkozási hiba

St James
2021.11.29 23:29
Az öt leggyakoribb borotválkozási hiba

A borotválkozás kétségtelenül a legfontosabb része a férfi ápolási rutinjának, és megérdemli, hogy kellő figyelemmel bánjanak vele. Minden férfi, aki valaha is próbálkozott a vizes borotválkozással, jól tudja, hogy bizonyos lépéseket meg kell tenni a borotválkozási hibák esetlegesen fájdalmas és gyakran csúnya következményeinek elkerülése érdekében.

Melyek tehát a leggyakoribb borotválkozási hibák, amelyeket érdemes elkerülni?

  1. Elektromos borotva használata

Egyesek úgy vélik, hogy az elektromos borotva gyorsabb és kényelmesebb a hagyományos borotvával szemben, és hogy ez egy jó opció utazáshoz vagy egy fontos megbeszélés előtti gyors felfrissüléshez. Azonban az elektromos borotvák használata sok esetben irritációhoz és a hámréteg sérüléséhez járul hozzá, ilyen módon felgyorsítva a szőrzet benövéséhez vezető folyamatot.

  1. Egyedül is menni fog

A vizes borotválkozás világába való betekintés szükséges ismeretek és előkészületek nélkül, elkerülhetetlenül költséges hibákhoz és rossz választásokhoz vezet. Érdemes szakértőkkel konzultálni, mielőtt belevág az ember.

Érdemes megismerkedni saját bőrtípusával és a szőrnövekedési mintákkal. A borotválkozási technikákkal kapcsolatos szakértői tanácsok lehetővé teszik a borotva, borotvakrém, balzsam, hidratáló és borotválkozás előtti termékek kiválasztását a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. A szakértők elmesélik, hogy miért jó egy borotválkozás előtti olaj és mire érdemes figyelni a borotválkozást követően.

  1. Kezdetek

 A megfelelő előkészítés nélküli borotválkozás tipikus kezdő hiba. A borotválkozókrém vagy szappan felvitele előtt vizet fröcskölni a bőrére egyszerűen nem elég. A borotválkozás megkezdése előtt meg kell győződnie arról, hogy a bőre jól felkészült, a pórusai kinyíltak, és a szőrszálak kellően puhák. Ennek leggyorsabb módja az ha a borotválkozás a fürdést vagy forró zuhanyt követi, de ha van öt perc extra a napunkból, javaslunk egy hatékonyabb és fényűzőbb technikát, amelyet gyakran hagyományos melegtörülközős módszernek is neveznek. Kezdésként hajtson ketté vagy négybe egy kéztörlőt a méretétől függően, és csepegtessen rá forró vizet úgy, hogy a végeit szárazon hagyja. A száraz végekkel csavarja meg a törölközőt, és nyomja ki a felesleges vizet. Tegye fel a törölközőt az arcára legalább 30 másodpercig. Ez a technika felbecsülhetetlen azok számára, akik minden nap borotválkoznak vagy nagyon érzékeny a bőrűk, mivel ellazítja a bőrt és jelentősen enyhíti a kellemetlen érzést borotválkozás közben.

  1. Silány hab

Kulcsfontosságú, hogy jó csak minőségű borotvakrémet vagy szappant vásároljunk, mint például a fatálakban lévő borotvaszappanok. Ha gyors eredményekre vágyik, borotvakrémmel bőségesebb habot érhet el. A borotvaszappan picit több kitartást igényel, de tovább kitart. Győződjön meg róla, hogy bőrének minden centimétere jól habzik!

  1. Rossz technika

 Fontos, hogy a penge dőlésszöge úgy legyen igazítva, hogy az kövesse a szőrszálak növekedését, ahelyett, hogy egyetlen irányban borotválkozna. Ezzel elkerülhető a megvastagodott a bőr a sérült pórusokon, így a benőtt szőrszálak. Ne gyakoroljon nyomást a pengére! Feszítse meg a bőrt, hogy sima felületet hozzon létre, amelyen a borotva simán és könnyen csúszik. Kerülje az ismétlődő borotvavonásokat ugyanazon a helyen, mert ez biztosan sérülést okoz. Amikor befejezte a borotválkozást, kerekítse le a rituálét egy kis hideg vízzel, hogy bezárja a pórusokat, és vigyen fel nyugtató borotválkozó balzsamot, például a Truefitt&Hill's Ultimate Comfort Aftershave Balmot, hogy megvédje és hidratálja frissen borotvált bőrét.

  1. Ha valami rosszul sül el

 A borotválkozási hibák elkerülhetetlenek, még akkor is, ha a lehető legnagyobb gondossággal és precízen borotválkozik, ezért ügyeljen arra, hogy felkészüljön azokra a kevésbé tökéletes napokra. Szerelje fel magát egy timsótömbbel és timsós ceruzával, mindkettő kálium-szulfátot tartalmaz.

Ha befejezte a borotválkozást és leöblítette az arcát, a nedves tömböt a sérült bőr részén végighúzza, és hagyja, hogy 15-20 másodpercig hasson, mielőtt lemosná. A timsó megnyugtatja a bőrt, csökkenti a kisebb bevágásokból származó vérzést és enyhíti a borotvaégés következményeit.

Frissen indulhat a nap!